Administratorul special la Ardaf Cluj propune majorarea capitalului cu 31 mil. euro

Autor: Mediafax 28.07.2006
Actionarii Ardaf Cluj-Napoca ar putea aproba, in data de 7 august, majorarea capitalului social al companiei cu 110 milioane de lei (aproximativ 31 de milioane de euro), suma care ar corespunde cu nivelul solicitat de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor dupa instituirea administrarii speciale a companiei de asigurari. CSA a decis, in data de 17 iulie, punerea sub administrare speciala a companiei, considerand ca managementul Ardaf a pus in pericol onorarea obligatiilor fata de asigurati si alti creditori din asigurari. In calitate de administrator special al societatii, consiliul CSA l-a desemnat pe avocatul Cocea Radu sa preia integral atributiile consiliului de administratie al Ardaf. Cocea a lucrat in trecut la societatea de asigurare Asirom. CSA a mandat administratorul special sa urmareasca majorarea capitalului societatii la 160 de milioane de lei, pentru ca indicatorii de lichiditate ai companiei sa revina in parametrii ceruti de lege. Administratorul special a convocat Adunarea Generala Ordinara si Extraordinara a Actionarilor, propunand sa se renunte la decizia
AGA din 10 iulie privind majorarea capitalului social
prin aport de numerar, cu suma de 71,2 milioane de lei, si sa fie aprobata o majorare de capital de 110 milioane de lei. Pe ordinea de zi mai figureaza propunerea de delegare catre administratorul special a atributiilor Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor privind derularea si inchiderea operatiunii de majorare a capitalului social.
In convocatorul pentru AGA Ordinara se propune revocarea administratorilor societatii pentru care CSA a retras aprobarea, respectiv pentru Octavian Manastireanu, Nicolae Petrisor si Sorin Ciuca. Totodata, actionarii vor analiza situatiile financiare ale companiei pentru primul semestru.