Imofinance se pregateste sa construiasca la Sibiu

Autori: Anca Rif, ZF Transilvania , Roxana David 13.10.2005
Grupul financiar clujean Imofinance isi va extinde aria investitiilor la Sibiu, unde va construi pana anul viitor un complex rezidential format din 5 blocuri, in module P plus 3E, investitie ce va depasi 6 mil. euro.

Suprafata construita a complexului va fi de 13.000 de metri patrati, iar cea utila - 9.000 metri patrati. Deocamdata, compania deruleaza un studiu de piata pentru a determina structura fiecarui apartament in parte.

"Apartamentele vor fi compuse din doua si o camera, confort sporit. Inca nu stim care dintre ele vor fi preponderente, asta o vom stabili dupa ce vom afla necesitatile sibienilor", a declarat ieri Geta Dologa, ofiter investitii in cadrul Imofinance. Suprafata unui apartament cu o camera va fi de 42-45 de metri patrati, iar cel cu doua camere se va intinde pe aproximativ 60 de metri patrati. Pre tul acestora nu a fost inca stabilit, pentru ca licitatia prin care va fi ales executantul nu a avut loc. Insa, pretul metrului patrat construit nu va depasi valoarea deja existenta in Sibiu, adica 650-700 de euro.

Terenul a fost deja achitat, valoare acestuia fiind de 0,4 mil. euro. "Am ales sa investim acesti bani la Sibiu pentru ca in anul 2007 va fi a doua capitala a Romaniei, cea culturala. In plus, se pare ca dupa Bucuresti si Cluj, Sibiul beneficiaza de cel mai mare avant in ceea ce priveste dezvoltarea pietei imobiliare", a declarat Iosif Pop, presedintele Immofinance. Grupul deruleaza o serie de proiecte si in judetul Cluj, unul dintre acestea presupunand construirea in localitatea Gilau a unui complex rezidential ce necesita investitii de peste 10 mil. euro.