Vanzarile RHS Company au crescut cu 78%

Autor: Mihai Musatoiu 20.01.2005

Distribuitorul de componente si accesorii IT RHS Company a incheiat anul 2004 cu o cifra de afaceri de 23,3 milioane de euro , in crestere cu 78% fata de anul 2003, confirmand previziunile anuntate la inceputul anului trecut, au declarat oficialii companiei.
Totodata, profitul brut s-a situat anul trecut in jurul valorii de 1,6 milioane de euro, a declarat pentru ZF Miruna Georgescu, marketing manager al companiei. Desi profitul net nu a fost calculat cu exactitate, el depaseste 760.000 de euro, a adaugat Georgescu.
RHS Company are sediul central in Bucuresti si detine filiale in Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi, Constanta si Bacau. In 2005, compania intentioneaza sa mai deschida inca doua sau trei filiale si sa creasca cifra de afaceri cu aproximativ 70%.
"Cresterea cifrei de afaceri cu mult peste rata de evolutie a pietei de profil s-a datorat atat extinderii portofoliului de produse oferite, cat si adaugarii de noi companii in lista de furnizori", a spus directorul general al firmei, Dragos Popescu.
Potrivit lui Popescu, RHS Company a inceput in 2004 sa distribuie patru noi marci, printre care LG, cu dispozitive de stocare optica, monitoare CRT si TFT, laptop-uri, Leadtek (placi video pe platforma Nvidia), Asrock (placi de baza din segmentul entry-level) si Alps (unitati de discheta).
"In plus, am extins gama de produse comercializate sub marca Asus cu laptop-uri, PDA-uri, urmand ca anul acesta sa distribuim si carcase si ventilatoare", a aratat Popescu.
Societatea a fost infiintata in septembrie 1999 si are un capital social de 6,02 miliarde de lei. Principalul actionar al companiei este Dragos Popescu, cu 90% din actiuni, restul titlurilor fiind impartite intre sapte angajati ai companiei.