Mitsubishi negociaza o alianta cu Peugeot

Autor: Andrei Chirileasa 12.01.2005


Compania japoneza Mitsubishi poarta negocieri cu producatorul francez PSA Peugeot Citroen in legatura cu o posibila alianta, informeaza BBC. Mitsubishi, singurul producator japonez care a inregistrat pierderi in 2004, a confirmat zvonurile cu privire la discutiile purtate cu grupul francez. Totusi, compania a refuzat sa comenteze speculatiile conform carora Mitsubishi ar putea produce autoturisme pentru PSA sau pentru rivalul japonez Nissan.



Mitsubishi a inregistrat probleme dupa ce actionarul DeimlerChrysler si-a retras sprijinul si mai multe autoturisme au fost retrase de pe piata din cauza unor defectiuni tehnice. Producatorul americano-german DeimlerChrysler, fost actionar majoritar la compania nipona, a hotarat in aprilie 2004 sa inceteze finantarea acesteia.



Vanzarile Mitsubishi s-au redus cu 41% in ultimul an, dupa ce s-a descoperit ca grupul a ascuns in mod sistematic rapoartele cu privire la defectiuni tehnice si a efectuat reparatii in secret. Compania va prezenta un plan de restructurare la sfarsitul lunii ianuarie. Colaborarea cu alti producatori auto ar fi o posibila solutie, avand in vedere ca vanzarile slabe au condus la o subutilizare a capacitatii sale de productie.