Sicomed se bazeaza pe calmante si vitamine

Ziarul Financiar 22.11.2004

Compania farmaceutica Sicomed a inregistrat vanzari de aproximativ 14 milioane de euro pentru medicamentele destinate tratarii afectiunilor sistemului nervos central (SNC), acestea detinand peste 40% din cifra de afaceri la 9 luni a companiei.
Vanzarile aferente acestei clase terapeutice au crescut cu peste 50% fata de anul trecut. A doua categorie ca pondere in cifra de afaceri a companiei este cea a vitaminelor si a suplimentelor nutritive, cu vanzari de 8,2 milioane de euro la 9 luni, in crestere cu 20% fata de anul trecut.
Sicomed a incheiat primele noua luni cu un profit net de aproximativ 4 milioane de euro, in scadere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si o cifra de afaceri de 32 milioane de euro, in crestere cu 4%.
Vehiculul de investitii Venoma Holdings (detinut de un grup de investitori institutionali controleaza 58,41 % din actiunile Sicomed. Ceilalti actionari ai companiei sunt SIF Muntenia, cu 11,99 % din actiuni, SIF Oltenia cu 10,11 % si alti investitori minoritari-19,49 %.
Actiunile companiei sunt listate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, ultimul pret la care s-au efectuat tranzactii fiind 6.800 de lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei este de aproximativ 69 milioane de euro.