Coca-Cola a atins 400 de milioane de euro investitii

Autor: Viorela Pitulice 30.09.2004

Coca-Cola Romania a investit, in acest an, circa 38 milioane de euro in extinderea capacitatilor de productie si depozitare, a spus Valentina Baicuianu, directorul de comunicare al companiei.
Valoarea totala a investitiilor realizate in Romania de Coca-Cola a ajuns astfel la circa 400 milioane de euro.
''Pina in prezent, au fost date in functiune doua noi linii de imbuteliere a apei minerale, la Vatra Dornei, la care se adauga linia pentru bauturi racoritoare de la Ploiesti'', a spus Baicuianu.
De asemenea, conducerea firmei a alocat sume importante pentru marirea spatiilor de depozitare si modernizarea capacitatilor de productie de la Poiana Negri, Iasi si Ploiesti.
Programul de investitii pentru anul in curs a mai vizat achizitionarea de instalatii de refrigerare, precum si o linie de fabricare a preformelor, care erau importate pina acum.
Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de aproape 200 de mil.euro, iar pe primul semestru al acestui an raportat o crestere cu 10% a vanzarilor, fata de primul semestru al anului trecut.
Firma dispune de cinci unitati de imbuteliere a bauturilor racoritoare, la Bucuresti, Ploiesti, Timisoara, Oradea si Iasi. La acestea se adauga cele trei capacitati de imbuteliere a apei minerale de la Vatra Dornei.
 Principalii concurenti pe piata interna sint companiile European Drinks, Quadrant Amroq Beverages (QAB), compania care imbuteliaza si vinde Pepsi si apa minerala Borsec.