AVAS mai vinde o data Hidromecanica

Autor: Catalin Ciocan 29.07.2004

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos marti la vnzare pachetul de actiuni detinut de stat la societatea Hidromecanica Brasov, pentru care asteapta oferte pna la 10 august. Angajatii societatii au amenintat ca vor iesi n strada, n cursul dupa-amiezii de miercuri, acuznd AVAS ca tergiverseaza privatizarea ntreprinderii.
"Am ncercat sa vorbim cu cei de la AVAS, dar nu am primit dect raspunsuri evazive. Nu s-a gasit nca un investitor interesat sa cumpere fabrica. Ni s-a spus ca, daca nu se gaseste un cumparator pna n 10 august, se nchide fabrica. Si pna atunci disponibilizeaza 200 de oameni. Sindicatul nu a fost anuntat ca se vor face reduceri de personal, cu 45 de zile nainte de aceasta decizie, asa cum cere statutul societatii. Noi am fost nstiintati doar cu cteva zile n urma", a declarat, miercuri, Mircea Apostu, liderul de sindicat al uzinei Hidromecanica. Alexandru Crisan a cumparat Hidromecanica Brasov n urma cu trei ani. In vara anului trecut, muncitorii au protestat n stradatimp de 10 zile pentru a cere nlaturarea lui Crisan, pe care l acuzau ca nu le plateste salariile. In cursul acestui an, fabrica a revenit sub autoritatea AVAS si se afla n prezent n administrare speciala.
AVAS a stabilit ca vnzarea pachetului de actiuni reprezentnd 50,9% din capitalul societatii sa se desfasoare prin negociere pe baza de oferte finale, mbunatatite si irevocabile. Un alt actionar semnificativ al Hidromecanica este SIF Transilvania, cu 45,2% din capital. Alti actiunari controleaza 3,8% din titlurile societatii.
Ofertele finale vor fi depuse pna la 10 august, mpreuna cu documentele de precalificare si de participare la privatizarea societatii.