Trei vicepresedinti AVAS, fosti sefi APAPS

Ziarul Financiar 02.06.2004

Guvernul a numit ieri noua conducere a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), trei dintre cei patru vicepresedinti provenind din conducerea fostei Autoritati pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS).
Presedintele AVAS este Mircea Ursache, care a ocupat aceeasi pozitie la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB), inaintea comasarii acestei institutii cu APAPS.
Persoanele numite in functiile de vicepresedinte sin: Victor Dumitriu, Cristiana Radu si Roxana Bichel, fosti angajati ai APAPS, si Elena Mateescu, care a ocupat functia de director in cadrulAVAB.
Dumitriu va fi vicepresedinte pe probleme de postprivatizare si relatia cu Parlamentul. Incepind din luna noiembrie a anului 2002, Dumitriu a fost secretar de stat la APAPS, avind atributii in post-privatizare.
Domeniul referitor la privatizare si administrarea societatilor comerciale din portofoliul AVAS va reveni Cristianei Radu, fost director al Sucursalei Regionale Ilfov a APAPS.
Coordonarea activitatii de valorificare a activelor bancare va fi asigurata de Elena Mateescu, fost director in cadrul Directiei generale de valorificare a activelor bancare din cadrul AVAB.
Roxana Bichel, consilier al presedintelui APAPS, Ovidiu Musetescu, in perioada 2001-2003, a fost numita vicepresedinte pentru relatia cu organismele internationale, integrare europeana si aplicarea Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989
AVAS a fost infiintat in urma unei ordonante de urgenta a Guvernului aprobata in luna martie prin comasarea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Bancare cu Autoritatea pentru Privatizare. Noua structura, care si-a inceput activitatea la 1 mai 2004, a fost denumita Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.
In afara de activele preluate de la AVAB, AVAS nu a mostenit de la APAPS companii foarte mari sau atractive pentru vanzare. Miza marilor privatizari se afla acum in curtea Ministerului Industriilor. Mediafax