FIC intra pe piata romaneasca

Autori: Anca Rif, ZF Transilvania , Dana Ciriperu 27.05.2004


Compania First International Computers (FIC) din Taiwan va livra pe piata romaneasca placi de baza in urma unui parteneriat incheiat recent cu societatea clujeana Sistec.



"Misiunea Sistec este de a reface reteaua de parteneri si de a repozitiona brand-ul FIC in Romania, in calitate de unici importatori ai placilor de baza produse de FIC. Pentru 2005, compania noastra vizeaza o productie de 1.000 de bucati pe luna", a declarat Ioana Stan, coordonator marketing Sistec.



First International Computers a fost fondata in 1980 in Taiwan si pana in prezent si-a deschis sucursale in Japonia, Olanda, Cehia, Marea Britanie, Germania, Brazilia si SUA. In 2003, compania taiwaneza a inregistrat o cifra de afaceri de 3 mld. $, din care 600 mil. $ provin din segmentul placilor de baza. In Europa, volumul vanzarilor a fost de 38% din valoarea inregistrata la nivel mondial.



Grupul FIC cuprinde in momentul de fata 5 ramuri ale industriei tehnologice: IT, telecomunicatii, sisteme integrate, servicii software si servicii de design, fiind utilizat in domenii destinate cercetarii si productiei. Alaturi de placile de baza FIC produce sisteme PC, servere, note-book-uri sI solutii portabile.



Compania clujeana Sistec si-a inceput activitatea in decembrie 1994, ca firma mixta romano-germana. In 2003, cifra de afaceri a firmei a inregistrat o crestere de 4 milioane de euro fata de anul precedent, ajungand la 9,2 milioane de euro.



"Segmentele vizate de noi sunt piata de distributie, unde dealerii Sistec realizeaza 40% din cifra de afaceri a companiei si end-userii din care fac parte institutiile de invatamant, institutiile publice si firmele private, care detin 60% din volumul vanzarilor realizate de Sistec", spune Ioana Stan. Reteaua de dealeri a companiei clujene acopera peste 30 de judete din tara.
transilvania@zf.ro