Elcond Zalau creste pe baza unor informatii confidentiale

Autor: Radu Stoica 04.09.2000


Allied Deals Elcond Zalau a inregistrat in aceasta vara unele din cele mai spectaculoase cresteri la bursa, pretul actiunilor urcand cu 349%, de la 232 lei de lei (9 iunie), la 810 de lei (vineri), evolutia avand la baza nu atat imbunatatirea situatiei financiare a companiei, ci informatii din interior privind intentia lansarii unei oferte publice de cumparare.

Oficialii Allied Deals, companie care detine pachetul majoritar de actiuni ale producatorului de cabluri electrice Elcond Zalau s-au aratat ingrijorati, la sfarsitul saptamanii trecute, de tendinta de crestere a titlurilor societatii Elcond, insa brokerii spun ca este normala o asemenea evolutie

Oficialii Allied Deals spun ca aprecierea este pur speculativa si nu are la baza informatii reale despre situatia economica si financiara a societatii, insa brokerii apreciaza ca "motivul real al acestei cresteri este o oferta publica de cumparare. " Surse neoficiale au indicat ca a fost avizata o oferta de cumparare, care ar urma sa inceapa in aceasta saptamana.

Cresterea actiunilor "a nemultumit" conducerea de la Londra a grupului Allied, care a considerat ca acest fenomen le strica imaginea, a spus Ioana Bujor, vicepresedinte pentru Relatii Internationale al Allied Deals.

In 1999, Elcond a inregistrat pierderi de 2,4 mil. $, iar in 2000, pana in luna iulie s-au inregistrat pierderi de 200.000 $, cu un record de aproape doua mld. lei in luna iulie a acestui an. Vineri au fost tranzactionate 99.025 actiuni, la preturi cuprinse intre 760 de lei si 810 de lei.