Amonil Slobozia va concedia 28% din angajati

Autor: Roxana Grigorean 13.07.2006
Amonil Slobozia, companie producatoare de ingrasaminte chimice, va concedia 231 de angajati, conform unei hotarari a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor.
In cadrul AGA care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute a fost aprobata o noua structura organizatorica si o noua organigrama, care prevede existenta a 650 de posturi, fata de 831 cate sunt in acest moment.
Noua structura organizatorica va fi valabila incepand cu 1 septembrie, iar concedierea colectiva va fi inceputa la 11 august. Numarul mediu de angajati la sfarsitul anului trecut a fost de 943, iar la sfarsitul primului trimestru al acestui an a ajuns la 884 de angajati.
"Vor fi desfiintate anumite birouri din cadrul companiei. Asta presupune si mai putini angajati pe posturi de conducere", a spus Victor Dobrescu, presedintele Consiliului de Administratie. Tot odata, actionarii au hotarat si modificarea programului de lucru al angajatilor de la cinci ture la patru ture.
Noua strategie de functionare a companiei producatoare de ingrasaminte chimice cu azot prevede marirea cantitatilor livrate pe piata interna, in conditiile in care o mare parte din productia Amonil era pentru export. Amonil are in vedere si externalizarea activitatii departamentelor de Transporturi si Atelier Mecanic pentru eficientizarea activitatii.
"E mai ieftin sa angajezi o firma specializata. Noi am externalizat anul trecut si Departamentul de Paza si Protectie dupa aceleasi considerente", spune Dobrescu.
Totodata, AGA a aprobat un credit de aproximativ 3 mil. euro (pana la 4 mil. $) pentru finantarea activitatii curente. Pe primul trimestru, compania a avut o cifra de afaceri neta de 20,2 mil. euro si o pierdere de 0,2 mil. euro. Principalii actionari Amonil sunt Romferchim si Eurotrafing Chemicals, care detin fiecare cate 28% din titluri. Capitalizarea companiei este de 18,5 mil. euro.