Gazul metan a trecut Geromed pe pierdere

Autor: Catalin Lupoaie 03.07.2006
Producatorul de sticla Geromed Medias a inregistrat anul trecut pierderi de circa 270.000 de euro, dupa mai mult de sapte ani consecutivi in care a realizat profit, potrivit rezultatelor publicate in Monitorul Oficial. In plus, compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de circa 8,4 milioane de euro, in scadere cu circa 65% fata de anul precedent.
Compania Geromed a fost nevoita anul trecut sa inchida cuptorul, din cauza cresterii pretului la gaz metan. Ca urmare a acestei decizii, compania a inceput in luna iunie 2005 sa produca placi de sticla similare faianta si gresie.
Industria sticlei a fost afectata puternic de pretul ridicat al gazelor naturale si de aprecierea monedei nationale, sase fabrici producatoare de sticla fiind nevoite sa-si inchida activitatea.
In ciuda colapsului din industria sticlei, mai multi investitori straini, printre care Saint-Gobain (Franta) sau Yioula Glassworks (Grecia), au decis sa investeasca pe piata locala. Saint-Gobain a inceput o investitie greenfield de 100 mil. euro la Calarasi, in timp ce grecii de la Yioula au anuntat investitii de 50 mil. euro in fabrica Stirom din Bucuresti.