Ziarul Financiar, premiat de piata asigurarilor

Autor: Angela Placinta 30.11.2005
Ziarul Financiar a primit luni, pentru al treilea an consecutiv, Premiul Special Publicatia Anului, acordat de Revista de asigurari PRIMM, pentru contributia adusa la dezvoltarea pietei asigurarilor.

In cadrul celei de-a sasea editii a Galei Premiilor Pietei Asigurarilor, Allianz-Tiriac Asigurari a luat Premiul Special Compania de Asigurari a Anului, iar Grupul Banca Comerciala Romana a fost desemnat banca anului.

La categoria Compania Anului, premiul pentru asigurari generale i-a revenit Asirom, iar pentru asigurari de viata - companiei ING Asigurari de Viata. Compania Marsh Romania a fost desemnata brokerul anului, iar Premiul Reasiguratorul Anului a fost acordat companiei Munich Re. Brokerul de reasigurare al anului a fost desemnata compania Willis Re.

In total, au fost acordate 29 de premii. In primele noua luni ale anului, piata asigurarilor s-a ridicat la 875 mil. euro, in crestere cu circa 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Daca isi va pastra rimtul de crestere, aceasta piata ar putea ajunge la 1,16 mld. euro pana la sfarsitul anului.