RTC Holding a cumparat si un distribuitor GSM

Autor: Dan Dragomir 03.11.2005
Grupul autohton RTC Holding a finalizat saptamana aceasta negocierile de preluare a distribuitorului de echipamente si servicii de telefonie mobila (telefoane, accesorii, baterii, cartele pre-paid) Simtech Datacom.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Simtech Datacom a avut anul trecut afaceri de circa 2,1 mil. euro si un profit net de circa 15.000 de euro, conform declaratiilor depuse la Ministerul Finantelor.

"Obiectivul nostru major pentru 2005 a fost consolidarea pozitiei pe piata IT si a comunicatiilor", a declarat Octavian Radu, fondatorul si proprietarul RTC Holding.

"Pentru zona de IT am ales Sistec si Best Computers, iar pentru telecomunicatii (...) am decis sa preluam firma Simtech", a explicat el.

Grupul RTC are o divizie specializata de telecom si un grup de retail pe acest segment, Mobishop, precum si un distribuitor en-gros, Mobicom. Astfel, Simtech va fuziona cu cele doua companii existente pentru a intari divizia de telecom. Numai acest segment va aduna afaceri de 50 de milioane de euro la finalul acestui an.

La inceputul lunii septembrie holdingul a fuzionat cu grupul Best (Best Computers, Best Distribution). In octombrie, compania a anuntat achizitia celui mare retailer de carte din Republica Moldova, Pro Noi. RTC si-a propus acum sa cumpere producatorul de articole de birotica Flaro.

Compania a cumparat luna trecuta si producatorul local de calculatoare Sistec din Cluj-Napoca, si de data aceasta nefiind facute publice detalii financiare. Sistec a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 10,2 milioane de euro.

Grupul RTC cuprinde mai mult de 65 de companii, grupate dupa specific in 13 divizii. La sfarsitul anului 2004, RTC Holding avea o cifra de afaceri de 108 milioane euro. In primele 9 luni ale anului, RTC a obtinut o cifra de afaceri de 117 milioane euro, cu 65% peste realizarile din aceeasi perioada a anului trecut. Pana la sfarsitul lui 2005, targetul grupului este de 190 de milioane euro.