Fusu a vandut o participatie la Neogen cu 6 mil. euro

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 06.06.2007
Fondul american de investitii Tiger Global Management a achizitionat un pachet minoritar de actiuni la Neogen, care detine site-ul de recrutare online bestjobs.ro, si o participatie la eJobs Group SRL, care detine site-ul e-jobs.ro, valoarea totala a celor doua tranzactii depasind 10 mil. euro, a anuntat casa de avocatura Biris Goran, care a asistat fondul in tranzactie.
Conform sursei citate, in tranzactia de la Neogen a fost implicat si un fond de investitii olandez, pe langa Tiger Global Management.
eJobs si Neogen detin cele mai mari site-uri de recrutare online de pe piata locala (ejobs.ro si bestjobs.ro), care este estimata in acest an la 4-5 milioane de euro (5-7 mil. $).
Fondul american de investitii Tiger a cumparat 30% din actiunile eJobs Group pentru suma de 4 mil. eur o, ceea ce inseamna ca suma platita pentru participatia la Neogen a fost de 6 milioane de euro. Informatii privind nivelul participatiei la Neogen nu au fost disponibile ieri, pana la inchiderea editiei.
Contactat de ZF, directorul general al Neogen, Calin Fusu, a spus: "Nu pot sa comentez nimic".
eJobs si-a majorat anul trecut de zece ori cifra de afaceri fata de 2005, la un milion de dolari (0,8 mil. euro), iar pentru acest an compania mizeaza pe o triplare a businessului la trei milioane de dolari (2,3 - 2,5 mil. euro).
Liviu Dumitrascu, unul dintre fondatorii companiei, declara anterior pentru ZF ca se asteapta ca si in 2008 afacerile companiei sa creasca puternic, cu un multiplu de 2,5 - 2,8 ori. Neogen a inregistrat anul trecut afaceri de 1,2 mil. euro, in crestere fata de cifra de 0,8 mil. euro inregistrata in 2005.
Neogen detine in Romania mai multe site-uri, printre care neogen.ro, bestjobs.ro, noi2.ro, colegi.ro si a raportat, recent, un numar total de 1,3 milioane de utilizatori inregistrati.
Cititi alte detalii pe www.zf.ro