Romtelecom schimba echipa executiva

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 28.05.2007
Yorgos Ioannidis, noul CEO al Romtelecom, si-a prezentat ieri noua echipa de manageri alaturi de care spera sa revitalizeze o companie care se confrunta cu o scadere accentuata a numarului de abonati pe telefonia fixa si care acum incearca sa gaseasca alte noi centre de venituri - internet si televiziune.
Ioannidis, care a preluat in primavara conducerea Romtelecom, o companie cu venituri anuale de aproape 900 mil. euro, se bazeaza in urmatorii ani pe Efthimisos Papapostolou, 49 de ani (ex Panafon/Vodafone, Otenet, Cosmote), Joerg Zeddis, 40 de ani (ex Deutsche Telekom), George Makovski, 53 de ani (ex Ceski Telecom/Telefonica 02), Fotis Karonis, 48 de ani (ex Director IT la Aeroportul international din Atena, Cap Gemini, Cegelec-Alcatel) si Anca Georgescu Aladgem, 39 de ani ( ex Coca-Cola HBC) pentru a face fata concurentei tot mai puternice de pe piata. Tot i cei cinci manageri isi vor prelua pozitiile in perioada urmatoare.
Fata de echipa anterioara, Ioannidis a numit doi directori comerciali, Joerg Zeddis si George Makovski, care vor raspunde de clientii rezidentiali si de business. "Am decis sa avem o echipa cu doi atacanti", a explicat seful Romtelecom.
Numirile vin ca urmare a demisiilor inaintate in luna martie de cinci oameni-cheie din structura de conducere a Romtelecom, dupa ce grupul elen OTE a decis sa-l schimbe din functie, inainte de expirarea contractului, pe americanul James Hubley.
Compania a anuntat de asemenea lansarea unui abonament care include convorbiri nelimitate in reteaua Romtelecom pentru o taxa lunara de 11,2 euro (fara TVA) si reducerea cu 50% a tarifelor pentru serviciile de acces la Internet, care va fi aplicata atat clientilor noi, cat si celor existenti.
Conform Romtelecom, ofertele sunt parte a unui program denumit "Clientul pe locul 1", prin care toate celelalte abonamente vor include convorbiri nelimitate in afara orelor de varf si tarife reduse pentru apelurile in retea.