Scadere de 33% a profitului brut al ING Viata la trei luni

Autor: Lavinia Marin 17.05.2007
ING Asigurari de Viata, liderul pietei locale a asigurarilor de viata, a inregistrat pe primul trimestru al acestui an un profit brut de 2 milioane euro, in scadere cu un milion de euro fata de perioada similara a anului trecut, potrivit raportului de grup al ING.
"Din punctul nostru de vedere acest rezultat este o veste buna pentru ca reprezinta o dezvoltare in doua directii: cresterea numarului contractelor noi incheiate cu 42% si a numarului de angajati pentru a sustine dezvoltarea companiei in directia asigurarilor de viata si a pensiilor private facultative", a declarat Bram Boon, directorul general al ING Asigurari de Viata.
"Ceea ce e relevant este profitul de la sfarsitul anului", a adaugat Boon. ING Viata a realizat anul trecut un profit net de 10 milioane de euro, care l-a plasat pe primul loc in topul celor mai profitabili asiguratori de pe piata romaneasca.
Asiguratorul olandez a inregistrat acelasi nivel al profitului cu AIG Life in conditiile in care diferenta primelor brute subscrise de cele doua companii pe primele trei luni ale anului a fost de 19,8 milioane de euro in favoarea ING Asigurari de Viata.
Astfel, ING Viata a subscris in acest interval de timp prime brute subscrise de 34 milioane de euro, in crestere cu 13% fata de primul trimestru al lui 2006 si la acelasi nivel cu ultimul trimestru al anului trecut. Cresterea afacerilor ING Asigurari a fost inferioara evolutiei pietei asigurarilor de viata, care a crescut cu 60% pe primele trei luni ale lui 2007.
ING Asigurari de Viata nu este singurul asigurator local care a inregistrat o evolutie sub piata pe primul trimestru. Politele subscrise de Allianz-Tiriac Asigurari, al patrulea jucator pe segmentul asigurarilor de viata, au scazut pe acest segment cu 14% in euro pana la 8,4 milioane de euro.
Interesata de o implicare activa pe piata pensiilor private, ING Viata a primit marti autorizarea pentru fondul de pensii facultative, ING Clasic, de la Comisia de Supraveghere a Sistemelor de Pensii Private si pregateste pentru autorizare fondul ING Optim, ambele fonduri avand un profil de risc moderat.
CSSPP a emis la inceputul acestei saptamani prima decizie de autorizare de constituire ca societate de pensii in sistemul pensiilor administrate privat (pilonul II) a companiei ING Fond de Pensii.
Oficialii ING anuntau in aceasta primavara ca pregatesc o forta de vanzare formata din 30.000 de agenti de marketing in conditiile in care tintesc sa detina 30% din piata pensiilor private obligatorii si 25% din cea a pensiilor private facultative.

ING Bank: Crestere de 30% la creditele de retail
ING Bank Romania inregistra la sfarsitul lunii martie o cota de 5% pe piata conturilor curente si de economii, cu depuneri reprezentand echivalentul a 680 milioane de euro, potrivit bancii-mama. Valoarea creditelor de retail acordate de ING Bank pe primele trei luni a fost de 180 milioane de euro, cu 30% mai mult decat in acelasi interval din 2006. Sucursala locala a bancii olandeze avea la sfarsitul primului trimestru 114 unitati si 309.000 de clienti de retail.