Documentele privind suspendarea lui Traian Basescu au fost depuse la CC

Ziarul Financiar 20.04.2007
Documentele privind suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu au fost depuse, astazidimineata, la Curtea Constitutionala, cu numarul de inregistrare 3762/20.04.20004.

Parlamentul a aprobat, ieri, 322 de voturi pentru, hotararea de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.

Decizia a fost publicata, ieri dupa-amiaza, in Monitorul Oficial, insa nu a putut fi depusa la Curtea Constitutionala, conform procedurii, pentru ca angajatii Curtii isi terminasera programul de lucru.

De altfel, conform afirmatiilor presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, documentatia nu a putut fi depusa nici la registratura Administratiei Prezidentiale, din aceleasi motive.

Presedintele Curtii Constitutionale, Ioan Vida a afirmat, joi, la Antena 3, ca institutia pe care o conduce va dezbate, vineri, Hotararea de suspendare a presedintelui Basescu, daca aceasta va fi primita de la Parlament.

Presedintele Curtii Constitutionale a declarat, intr-o interventie telefonica, ca nu poate estima insa in ce masura Curtea va reusi sa termine analizarea actelor, intrucat nu cunoaste care este volumul de munca pe care il implica. Mediafax