Nicolina ia 6,9 mil. euro pe una dintre fabrici

Autor: Ciprian Mailat 06.04.2007
Nicolina Iasi a vandut Sectia Utilaje Terasiere catre firma Real Estate Development Iasi, pentru 6,89 milioane euro, cu 64% peste pretul de pornire, iar licitatia pentru celalalt activ scos la vanzare joi, Fabrica de Utilaje de Constructii, ar putea fi reluata.
Firma a anulat licitatia, programata joi, pentru vanzarea Fabricii Utilaje de Constructii, intrucat singurul ofertant - Trans Expedition Feroviar - a propus un pret mai mic decat nivelul de 11,09 mil. euro stabilit ca pret de pornire, a declarat, directorul general al Nicolina Iasi, Mihai Barbulescu.
El a precizat ca licitatia pentru Sectia Utilaje Terasiere a fost adjudecata de catre Real Estate Development, la un pret de 6,89 milioane euro.
"Tinand cont ca un activ a fost vandut la o valoare cu 64% mai mare decat pretul de pornire, AVAS (actionarul majoritar al firmei, n.r.) va decide daca vom intra in lichidare voluntara sau daca vom relua licitatia pentru Fabrica Utilaje de Constructii", a afirmat Barbulescu.
AVAS a anuntat, in martie, ca licitatiile de joi reprezinta ultima tentativa de vanzare a activelor functionale ale societatii, iar in cazul unui esec, firma va intra in lichidare.
Vicepresedintele AVAS, Laszlo Gyerko, a precizat ca, in situatia in care unul dintre active a fost vandut, uzina nu va intra in procedura de lichidare voluntara. "O sa facem o analiza a situatiei companiei si a activului care nu a fost vandut astazi (joi - n.r.). Consiliul Director al AVAS va lua o decizie in perioada imediat urmatoare", a spus Gyerko.
Nicolina se afla pe lista societatilor comerciale pentru care a fost amanata declansarea procedurii de insolventa. Combinatul producea utilaje pentru constructii si material rulant si mai are doar 60 de angajati, care se ocupa cu administrarea si paza activelor.