Un activ al Nicolina Iasi a fost vandut cu 6,9 mil. euro

Ziarul Financiar 05.04.2007
Nicolina Iasi a vandut Sectia Utilaje Terasiere catre firma Real Estate Development Iasi, pentru 6,89 milioane euro, cu 64% peste pretul de pornire, iar licitatia pentru celalalt activ scos la vanzare astazi, Fabrica de Utilaje de Constructii, ar putea fi reluata.

Firma a anulat licitatia, programata astazi, pentru vanzarea Fabricii Utilaje de Constructii, intrucat singurul ofertant - Trans Expedition Feroviar - a propus un pret mai mic decat nivelul de 11,09 milioane euro stabilit ca pret de pornire, a declarat directorul general al Nicolina Iasi, Mihai Barbulescu.

El a precizat ca licitatia pentru Sectia Utilaje Terasiere a fost adjudecata de catre Real Estate Development, la un pret de 6,89 milioane euro.

AVAS a anuntat, la jumatatea lunii martie, ca licitatiile de astazi reprezinta ultima tentativa de vanzare a activelor functionale ale societatii, iar in cazul unui esec, firma va intra in lichidare.

Astazi, vicepresedintele AVAS, Laszlo Gyerko, a precizat ca, in situatia in care unul dintre active a fost vandut, uzina nu va intra in procedura de lichidare voluntara.