Paleologu confirma intrarea in cursa pentru sefia MAE

Autor: Iulian Anghel 08.02.2007
Ambasadorul roman la Copenhaga Theodor Paleologu (34 de ani, foto) a confirmat ieri ca a discutat cu membri ai conducerii liberale pe tema eventualei sale nominalizari la conducerea MAE.
"Faptul ca numele meu a fost luat in discutie in Biroul Politic Central al PNL pentru Ministerul de Externe ma onoreaza", a declarat ieri Paleologu. Theodor Paleologu este fiul fostului fruntas liberal Alexandru Paleologu.
El a fost propus pentru fotoliul ministerial de istoricul liberal Neagu Djuvara. Mai multi lideri liberali il vad pe Paleologu drept succesor al lui Mihai-Razvan Ungureanu, dar si pe listele PNL pentru Parlamentul European.
Paleologu este doctor in stiinte politice, titlul obtinut la Scoala de Inalte Studii in Stiinte Sociale din Paris. A p redat la mai multe universitati din Europa si Statele Unite. Vorbeste patru limbi straine - engleza, franceza, germana si italiana.
Initial, Paleologu a fost propus pentru PE. Demisia lui Ungureanu i-a determinat insa pe unii lideri liberali sa ia in calcul nominalizarea lui la MAE.
O discutie informala pe aceasta tema a avut loc si cu premierul Calin Popescu-Tariceanu, care a admis, potrivit Mediafax, ca Theodor Paleologu este un bun diplomat, dar nu are suficienta reprezentare politica si nu ar fi eficient in relatia cu Traian Basescu.
Conducerea PNL a amanat marti pana saptamana viitoare o discutie despre nominalizarea viitorului sef al diplomatiei. In aceasta cursa liberalii mai au in vedere nume precum Teodor Melescanu, Adrian Cioroianu si Cristian David.