Tariceanu l-a "concediat" pe Sebastian Bodu (Update)

Ziarul Financiar 19.01.2007
Premierul Calin Popescu Tariceanu l-a eliberat, astazi, din functie pe presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, membru al Partidului Democrat, pentru inducerea in eroare a opiniei publice in legatura cu masuri ale Guvernului, prin declaratii de ordin politic.
"Primul-ministru considera ca este inadmisibil ca un secretar de stat sa atace decizii ale Guvernului, in loc sa contribuie la aplicarea lor corecta, pozitionandu-se astfel in afara structurilor guvernamentale in care este angajat. Sebastian Bodu a prezentat public recent o serie de pareri personale legate de taxa pe viciu, de taxa de prima inmatriculare si de Agentia Nationala de Integritate, care nu au nici o legatura cu calitatea de secretar de stat in care vorbea, ci erau mai degraba declaratii de natura politica", se afirma intr-un comunicat al Guvernului.
Decizia premierului Tariceanu a fost publicata, astazi, in Monitorul Oficial si a intrat in vigoare in aceeasi zi.
Potrivit unor surse din cadrul PNL, liderii liberali i-au cerut lui Tariceanu sa ia masuri in cazul lui Bodu, pentru criticile aduse de acesta Guvernului intr-un interviu publicat ieri in cotidianul Evenimentul Zilei.
Presedintele ANAF afirma, in interviu, ca ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a mentinut taxa pentru prima inmatriculare desi fusese avertizat in legatura cu pozitia CE, critica introducerea taxei pe viciu si acuza "lipsa de vointa" a partenerilor de guvernare ai PD in ceea ce priveste Agentia Nationala de Integritate. Mediafax