Tariceanu: Majorarea salariala de la CFR se poate face doar cu restructurare

Autor: Mediafax 05.02.2008
Compania Nationala de Cai Ferate este o unitate care inregistreaza pierderi si functioneaza "din greu" pe baza de subventii, iar o majorare salariala la nivelul solicitat de catre liderii sindicatelor feroviare este greu de acceptat fara o restructurare a companiei, a declarat premierul Tariceanu, citat de Mediafax.

El a aratat ca nu desconsidera dorinta reprezentantilor sindicatelor de a asigura conditii mai bune de salarizare, dar ca o majorare salariala peste "limitele sanatoase" va determina o crestere a inflatiei.

Sindicatele din domeniu sunt nemultumite de oferta de majorare salariala de patru la suta din 1 aprilie si alte patru procente de la 1 octombrie, raportat la salariul din decembrie anul trecut. Ei sustin ca, anterior, administratiile fusesera de acord cu o crestere la 500 de lei de la 1 ianuarie si 570 de lei de la 1 mai, insa aceasta oferta nu a mai fost respectatata dupa ce, miercuri, Guvernul a adoptat Memorandumul privind dimensionarea cheltuielilor salariale pentru operatorii economici monitorizati, limitate la o medie de 8% fata de anul 2007.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro