Northern Rock are un nou CEO

Autor: Catalina Apostoiu 14.12.2007
Creditorul ipotecar Northern Rock, cea mai afectata banca britanica de criza subprime, a anuntat plecarea directorului executiv Adam Applegarth, scrie BBC News.
Applegarth isi anuntase in luna noiembrie intentia de a-si parasi pozitia din cadrul bancii aflate in impas.
Adam Applegarth va fi inlocuit de Andy Kuipers, in varsta de 49 de ani, care a fost redesemnat in pozitia de director. Banca a mai anuntat pierderi in valoare de 281 mil. lire sterline (754 mil. dolari) legate de reducerea valorii investitiilor realizate in obligatiuni cu risc ridicat (CDO).
Fostul CEO al bancii a fost dur criticat pentru problemele cu care se confrunta banca.
Bryan Sanderson, presedinte al Northern Rock, a declarat ca este "incantat de faptul ca Andy Kuipers s-a alaturat din nou board-ului ca director executiv. Sun t increzator ca el este persoana potrivita care va ajuta la conducerea companiei". Applegarth a declarat ca a venit vremea sa predea conducerea noului management.
Actiunile bancii britanice s-au prabusit dupa ce aceasta a fost obligata sa solicite finantare de urgenta din partea Bancii Angliei in luna septembrie. Clientii bancii s-au grabit sa-si retraga banii, de atunci banca asteptand oferte care sa o ajute sa depaseasca aceasta situatie. Au existat de asemenea cereri de nationalizare a bancii.
Olivant, unul din cei doi ofertanti care au ramas in cursa pentru Northern Rock, a amenintat cu retragerea, fiind nemultumit de modul in care se desfasoara discutiile. Olivant a solicitat in acelasi timp mai multe informatii cu privire la bancile care ofera finantare pentru oferta rivala anuntata de Virgin Group.