Achizitiile au urcat profitul OTP la un record de 220 mil. euro

Autor: Liviu Florea 15.11.2007
Banca ungara OTP Bank, care a achizitionat cinci institutii de credit din Europa de Est in ultimul an, a raportat un profit record aferent trimestrului al treilea, generat de castigurile obtinute de unitatile din strainatate, scrie Bloomberg.
Profitul net al bancii a avansat la 55,8 miliarde de forinti (220,1 milioane de euro), comparativ cu valoarea de 53,6 de miliarde de forinti (211 milioane de euro) inregistrata in perioada similara a anului trecut.
"Operatiunile OTP din Rusia au consemnat o crestere importanta, cel mai important fiind avansul de 30% pe segmentul creditelor de consum", a declarat Mark MacRae, analist la firma KBC in Varsovia.
Banca maghiara a cheltuit peste trei miliarde de dolari (2,1 miliarde de euro) in ultimii sase ani pe achizitii de banci din Bulgaria si pana in Rusia, pentru a-si reduce dependenta de piata ungara, unde reducerile cheltuielilor guvernamentale au avut un impact negativ asupra cererii de credite de consum.
OTP intentioneaza sa demareze o alta campanie de achizitii, incepand cu 2008, a declarat Sandor Csanyi, CEO-ul institutiei de credit.
In aceasta saptamana, OTP Bank a operat o noua achizitie in Rusia.