Unicredit, profit net in crestere cu 3,8% la noua luni

Autor: Mediafax 14.11.2007
UniCredit a obtinut in primele noua luni un profit net de 4,729 miliarde de euro, in crestere cu 3,8% comparativ cu perioada similara a anului trecut, iar valoarea totala a activelor a avansat cu 5,3%, la 866,85 miliarde de euro, a anuntat astazi grupul bancar italian, citat de Mediafax.

Profitul operational obtinut de UniCredit in perioada ianuarie-septembrie a fost de 8,942 miliarde de euro, in crestere cu 14,8% comparativ cu primele noua luni ale anului trecut, in contextul unui avans de 6,9% al veniturilor operationale, la 18,816 miliarde de euro.

Banca a raportat, pentru primele noua luni, venituri nete din dobanzi de 10,263 miliarde de euro, in crestere cu 8,8% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Pentru trimestrul al treilea, UniCredit a raportat o crestere de 19% a profitului net, la 1,122 miliarde de euro, desi rezultatele bancii au fost afectate de temerile din sectorul de creditare.

UniCredit Group detine in Romania UniCredit Leasing Corporation, CA-IB Securities, CA-IB Romania, HVB Insurance Brokers, Pioneer Asset Management, UniCredit Produzzioni Accentrate si HVB Banca pentru Locuinte. UniCredit Romania si HVB Tiriac Bank au finalizat, la 1 iunie, procesul de fuziune, formand UniCredit Tiriac Bank.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro