Asitrans a subscris prime de 20 mil. euro in noua luni

Autor: Liviu Chiru 08.11.2007
Asitrans Asigurari a subscris in primele noua luni prime brute de 66,6 milioane de lei (ceva mai mult de 20 de milioane de euro), cu 34% in lei mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.
Asiguratorul a inregistrat insa o crestere rapida, cu 89%, a despagubirilor brute platite, valoarea totala urcand la 27 de milioane de lei (8,1 mil. euro). Reprezentantii companiei afirma ca aceasta crestere a fost determinata de onorarea rapida a obligatiilor de plata rezultate din dosarele de dauna. In aceste conditii, Asitrans a operat la limita profitabilitatii, obtinand in primele noua luni un castig de 110.000 de lei (33.000 de euro). Asitrans a vandut 36% dintre prime prin intermediul brokerilor. Compania si-a dublat capitalul social, care a ajuns la 24,2 milioane de lei in septembrie.
Asitrans a fost preluata recent de grupul bulgar Eurohold si isi va schimba denumirea in EuroIns, decizia urmand sa fie discutata in cadrul unei adunari generale a actionarilor, care va avea loc la sfarsitul acestei luni.
EuroIns este numele societatii de asigurare a grupului bulgar.