Deripaska a depus o oferta pentru grupul sarb RTB Bor

Autor: Alexandra Chelu, Mediafax 02.11.2007
Compania SMR, detinuta de magnatul rus Oleg Deripaska, a depus o oferta pentru achizitia societatii miniere sarbe RTB Bor, in cadrul celei de-a doua licitatii de vanzare, cu un pret de pornire de 340 de milioane de dolari, potrivit site-ului B92.
Prima licitatie pentru RTB Bor a fost castigata de Cuprom, cu o oferta de 400 de milioane de dolari, insa tranzactia a fost anulata in luna aprilie, intrucat compania romana nu a furnizat garantii privind plata pretului, iar sindicatele si unele autoritati locale sarbe si-au exprimat opozitia fata de operatiune.
Agentia pentru privatizare din Serbia a anuntat a doua licitatie de vanzare a RTB Bor la sfarsitul lunii august, cu un pret de pornire de 340 de milioane de dolari si investitii minime de 180 de milioane de dolari.
Documentatia licitatiei a fost achizitionata si de firma cipriota East Point - detinuta de omul de afaceri sarb Zoran Drakulic -, Vedanta Resources din India, Briksleg din Austria si Solway din Rusia.
Directorul general al SMR, Geoffrey Cowley, a declarat ca firma pe care o conduce a oferit toate conditiile minime impuse de oficialii din Serbia.