Lichidatorul RBR va incasa 8% din active

Autor: Ciprian Mailat 23.10.2007
Lichidatorul provizoriu desemnat de instanta, la inceputul lunii octombrie, pentru Rulmentul Brasov (RBR) va primi 8% din valoarea contractelor de valorificare a activelor producatorului de rulmenti, la care se va adauga o cota de 8% din contravaloarea creantelor recuperate si acelasi procent din dobanzi.
Lichidatorul desemnat de Tribunalul Brasov este consortiul alcatuit din RVA Insolvency Specialists SPRL si Casa de Insolventa Transilvania SPRL.
Valoarea preliminata a activelor imobilizate ale Rulmentul este de 158,7 mil. lei (46,7 mil. euro), iar valoarea preliminata a datoriilor totale se ridica la 245,63 mil. lei (72,2 mil. euro). Instanta a stabilit pentru 29 noiembrie 2007 termenul limita pentru depunerea creantelor si data de 14 decembrie pentru verificarea creantelor si afisarea tabelului preliminar, se arata intr-un comunicat al Rulmentul remis luni Bursei de Valori Bucuresti.
Deschiderea procedurii de insolventa la fostul producator de rulmenti a fost decisa in instanta la cererea a doi creditori ai firmei, Prointermed si Dapinia Trading, a declarat pentru MEDIAFAX, in urma cu doua saptamani, purtatorul de cuvant al Tribunalului Brasov, Vasile Mos.
Reprezentantii Rulmentul au anuntat la jumatatea lunii iulie ca dizolvarea si lichidarea voluntara a societatii a fost suspendata de Tribunalul Brasov, la cererea actionarilor minoritari, care au contestat o masura similara si in luna martie a acestui an.
SSIF Orizont Vest Oradea, impreuna cu alti actionari minoritari ai Rulmentul, au solicitat Tribunalului Brasov sa anuleze decizia de lichidare a firmei, adoptata la 28 iunie, iar hotararea a fost aprobata in parte de catre instanta, care a dispus suspendarea executarii. Suspendarea este in vigoare pana la finalizarea procesului.