Aegean Airlines a renuntat la preluarea Blue Air

Autor: Roxana Grigorean 08.10.2007
Operatorul aerian elen Aegean Airlines, care a purtat negocieri cu reprezentantii companiei Blue Air in vederea achizitionarii unui pachet de actiuni, a anuntat ca negocierile s-au terminat fara a se ajunge la o intelegere.
"Negocierile pentru cumpararea unui pachet de actiuni la compania romaneasca Blue Air s-au incheiat fara a se ajunge la un acord", a spus Roula Saloutsi, manager public relations&press Aegean Airlines.
Compania a transportat anul trecut 4,4 milioane de pasageri si are o flota de 24 de aeronave, potrivit informatiilor de pe site-ul companiei.
Proprietarul Blue Air, Nelu Iordache, a declarat la inceputul lunii septembrie pentru agentia de stiri Mediafax ca poarta discutii cu reprezentantii Aegean pentru vanzarea unui pachet de actiuni, fara a preciza insa daca este vorba de un pachet majoritar sau minoritar. Pot rivit acestuia, reprezentantii celor doua companii urmau sa ajunga la o concluzie in acest sens la sfarsitul lunii trecute. Pana in momentul inchiderii editiei, Iordache nu a dat nicio declaratie referitoare la finalizarea negocierilor.
Reprezentantii companiei Blue Air au spus ca poarta negocieri de mai mult timp cu diferite fonduri de investitii si companii straine privind o colaborare pe termen lung, insa niciuna dintre aceste negocieri nu s-a definitivat, compania pastrand si optiunea de listare la Bursa.
Decizia Blue Air vine in contextul in care din ce in ce mai multe companii ataca piata locala, tintind o pozitie dominanta. Astfel, anul acesta au intrat in Romania companiile low-cost MyAir si easyJet, in timp ce alti operatori deja prezenti, precum Wizz Air sau MyAir, isi consolideaza pozitia pe piata.
Blue Air, companie care si-a inceput activitatea in decembrie 2004, este lider pe piata low-cost din Romania. Operatorul de transport aerian mizeaza in acest an pe afaceri de 80 de milioane de euro, cu 60% mai mult fata de 2006, si pe un numar de 800.000 de pasageri transportati.