Asa Cons Turda, beton de 25 mil.euro

Autor: Anca Enoiu 04.10.2007
Producatorul de prefabricate din beton ASA Cons Romania, cu sediul in Turda, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de peste 25 de milioane de euro, in crestere cu 15% fata de anul trecut.
"Volumul de lucrari de pana acum, precum si lucrarile deja contractate pana la sfarsitul anului, ne conduc la o estimare de circa 85 de milioane de lei la nivelul cifrei de afaceri pe 2007", a declarat Ovidiu Dumitrescu, directorul general al ASA Cons Romania.
In 2006, ASA Cons a realizat o cifra de afaceri de 21,6 milioane de euro (77,2 milioane de lei), cu un profit net de 1,68 milioane de euro (6 milioane de lei), adica 7,78% din cifra de afaceri. Potrivit reprezentantilor companiei, sectorul de constructii prefabricate din beton a constituit 81% din vanzarile ASA Cons, urmate de pardoselile industriale, cu 12% si antrepriza generala, cu 7%.
De la intrarea pe piata romaneasca, in 1999, cifra de afaceri a ASA Cons a crescut de peste 25 de ori. Ovidiu Dumitrescu considera ca piata constructiilor de prefabricate este in plina dezvoltare, datorita dezvoltarii numarului de investitii, precum datorita deschiderii centrelor comerciale, a parcurilor logistice, a obiectivelor industriale si a cresterii concurentei in domeniu, prin aparitia in domeniu a unor jucatori de top la nivel european.
Printre clientii ASA Cons se numara antreprenori generali, precum Arcadom (Polus Center Cluj), Real Design (magazinele Real din Constanta, Craiova, Targu Mures, Bucuresti-Berceni), precum si investitori directi, precum Cora, Emerson (obiectivele din Parcul Tetarom II din Cluj), Baumax (magazinele din Targu Mures si Craiova), Metro.
ASA Cons Romania a fost infiintata in 1999, prin intrarea pe piata romaneasca a firmei ASA Epitoipari Kft. din Ungaria, care detine 99,86% din fabrica. Restul de 0,14% este detinut de un grup de 10 persoane fizice angajate in cadrul companiei. Numarul de angajati al companiei a evoluat de la 62, in primul an de activitate, la 375 in prezent.