Ubisoft Romania are venituri de 5,9 milioane de euro din jocuri in primul semestru

Autor: Ionut Mustata 06.08.2007
Ubisoft Romania, subsidiara locala a producatorului francez de jocuri video Ubisoft Entertainment, a inregistrat in primele sase luni ale acestui an venituri de 18,8 mil. lei (5,9 mil. euro), in crestere cu 29% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Principalul obiectiv financiar pentru anul 2007 a fost o crestere de 16% a cifrei de afaceri (...). Pentru a doua parte a acestui an, ne propunem sa profitam de acest inceput foarte bun si sa sustinem prin activitatea si rezultatele noastre actuala evolutie", a declarat pentru ZF Sebastien Delen, directorul general al companiei. Anul trecut, Ubisoft Romania a consemnat o cifra de afaceri de 8,9 mil. euro si un profit de 0,2 mil. euro.
"Pentru a doua parte a acestui an, ne propunem sa profitam de acest inceput foarte bun si sa sustinem prin activitatea si rezultatele noastre actuala evolutie. Ace asta presupune lansarea in scurt timp a celui de-al doilea joc Blazing Angels (Secret Missions)", adauga managerul Ubisoft. El se asteapta ca in perioada urmatoare vanzarile de jocuri originale sa creasca drept urmare a lansarii pe piata europeana a celor doua noi modele de console de jocuri video - Wii de la Nintendo, si, respectiv, PlayStation 3 de la Sony - care sunt disponibile si pe piata locala.
Printre cele mai importante titluri dezvoltate de catre biroul Ubisoft din Romania se numara Silent Hunter 4: Wolves of the Pacific, Blazind Angels: Squadrons of WW II, Peter Jackson's King Kong, Silent Hunter 3, Chessmaster 9000. Silent Hunter 4, simulatorul de submarin dezvoltat de Ubisoft Romania, a inlaturat din fruntea topului american, in prima saptamana de la lansare, jocul Sims 2 Seasons (cea mai recenta versiune la acea vreme a bine-cunoscutului simulator de viata reala).
Studioul Ubisoft din Romania numara la sfarsitul anului trecut in jur de 400 de angajati, numarul acestora crescand cu 75, majoritatea in departamentul de testare.