Turbomecanica, un director a vandut actiuni de 0,9 mil. euro

Autor: Adrian Cojocar 09.07.2007
Stefan Popescu, director de dezvoltare in cadrul producatorului de componente pentru motoare de aeronave Turbomecanica Bucuresti, a vandut incepand cu finele anului trecut prin intermediul Bursei actiuni Turbomecanica reprezentand peste 1% din capitalul social al companiei, pe care a incasat 2,8 mil. lei (circa 0,9 mil. euro), potrivit raportarilor emise pe Bursa.
El a vandut la finele saptamanii trecute un pachet de 0,5 mil. de actiuni, la un pret de 0,7176 lei/actiune, putin peste nivelul de inchidere din sedinta precedenta.
La inceputul lunii noiembrie 2006, Asociatia Salariatilor Turboact a fost dizolvata, astfel ca un pachet de 60% din actiunile Turbomecanica a intrat in posesia managerilor si salariatilor companiei.
Managerii societatii au vandut pana in prezent pachete importante de actiuni, sumele incasate depasind in unele cazuri 1 mil. eur o. Principalul actionar al Turbomecanica Bucuresti este Radu Viehmann, actualul director general al societatii, cu o participatie de 25,87% din companie, care valoreaza in prezent circa 20 mil. euro. Un alt actionar semnificativ este Dana Maria Ciorapciu, unul din mostenitorii fostului director general Ioan Ciorapciu, care detine 15,15% din actiuni.
Turbomecanica a inregistrat in primul trimestru un profit net de circa 0,53 mil. lei (0,15 mil. euro), de peste doua ori mai mic decat cel realizat in perioada similara a anului trecut, iar afacerile companiei au scazut usor, cu circa 4%, pana la 17,6 mil. lei (5,3 mil. euro).
Titlurile Turbomecanica au pierdut circa 5% de la inceputul acestui an, inchizand sedinta de vineri la un pret de 0,71 lei/actiune, nivel la care capitalizarea companiei este de 83 mil. euro