Soft32.com, cel mai vizitat site romanesc, la vanzare

Autor: Laurentiu Parnica - ZF Transilvania, Sibiu 19.06.2007
Lucian Todea, proprietarul companiei ITNT, care detine site-ul soft32.com, primul din Romania ca numar de vizitatori conform site-ului trafic.ro, cu circa 120.000 de vizitatori pe zi, spune ca a primit oferte de cumparare a afacerii, insa pana in prezent niciuna dintre acestea nu s-a concretizat.
Soft32.com este un site specializat pe softuri.
Todea declara ca este dispus sa poarte discutii pentru vanzarea site-ului, dar ca asteapta oferte concrete. "Ultima oferta primita a fost in urma cu o luna si jumatate, de la o firma din afara, dar nu s-a finalizat nimic. Sunt oricand dispus sa port discutii de vanzare, mai ales ca asa mi-as da seama, in primul rand, care este valoarea afacerii mele. Daca s-ar pune problema vanzarii, as prefera sa cedez o parte din afacere, pentru a fi in continuare implicat". El precizeaza ca soft32.com este primul si cel mai important site detinut de ITNT SRL, firma al carei director general este.
Piata locala a fost marcata de tranzactiile cu o valoare cumulata de peste 10 milioane de euro prin care fondurile de investitii Tiger Global Management si Wouwer au achizitionat pachete minoritare de actiuni la companiile eJobs si Neogen.
ITNT a facut anul trecut un profit 0,4 mil. euro, in usoara scadere fata de 2005, cand compania a realizat un profit de 0,5 mil. euro la afaceri de 0,6 mil. euro.
Todea estimeaza pentru primul semestru al acestui an o cifra de afaceri aproximativ egala cu cea inregistrata anul trecut, in aceeasi perioada, adica intre 400 si 500.000 de euro. Pentru 2007, ITNT si-a propus atingerea nivelului de anul trecut al cifrei de afaceri, de aproape 1 mil. euro.
"Din pacate, ne-am propus doar egalarea cifrei de afaceri de anul trecut, pentru ca sunt niste evolutii mai speciale. Traficul de vizitatori a avut si scaderi, a inregistrat fluctuatii. Explicatia vine poate din faptul ca apar multe alte site-uri de download, multe dintre acestea fiind mai degraba clone ale site-urilor mari. De aceea, traficul scade mai ales pe partea de download".
ITNT a lansat de circa o luna un alt proiect, games32.com, specializat pe stiri si download din domeniul jocurilor. "Inca nu avem venituri din site, pentru ca suntem in faza in care vrem sa crestem traficul. Probabil ca in termen de 6 - 12 luni vom avea un numar foarte mare de vizitatori", mai spune Todea.
Un alt proiect ITNT este nextnews.com, site dedicat exclusiv stirilor, care va fi lansat oficial in circa doua saptamani.
ITNT SRL, firma cu sediul in Sibiu, este o afacere inceputa in 2003. Firma detine site-urile soft32.com, games32.com, nextnews.com si scriptswave.com. ITNT desfasoara o investitie de circa 600.000 de euro in constructia unui nou sediu in Sibiu.