Cemacon, investitii de 27 mil. euro in caramizi

Ziarul Financiar 29.05.2008
Cemacon Zalau si-a bugetat pentru urmatorii patru ani investitii de aproximativ 27 mil. euro pentru dezvoltarea capacitatilor de productie. Investitia se va realiza in trei etape, in primele faze compania urmand sa realizeze o noua linie de preparare a argilei, precum si o noua linie de productie a blocurilor ceramice, pentru ca in ultima etapa sa investeasca in extinderea capacitatilor de productie, pana la 1.400 de metri cubi pe zi.
Actionarii Cemacon Zalau au decis contractarea unui imprumut de pana la 20 mil. euro, prin emisiune de obligatiuni sau prin credit bancar. Imprumuturile vor fi garantate prin ipoteca asupra unor imobile. In cadrul AGA s-a mai decis majorarea capitalului social al companiei cu suma de un milion de euro (3,7 mil. lei ) prin incorporarea
rezervelor si distribuirea de actiuni gratuite.
Cemacon a obtinut anul trecut un profit de 1,2 mil. euro, de peste cinci ori mai mare decat in 2006, si venituri de 10,8 mil. euro, cu 33,8% mai mari. Actionariatul include companiile Broker Cluj, cu 12,68% din actiuni, Ceramica Zalau, cu 11,75%, si fondurile MEI si Julius Baer, cu cate 10% din actiuni. Principalii competitori ai companiei sunt Wienerberger (Austria), Siceram Sighisoara, Ceramica Iasi, Soceram sau Kronberger.