Alitalia primeste inca 300 de mil. de euro

Autor: Vlad Anastasiu 24.04.2008
Guvernul italian va acorda de urgenta un alt imprumut companiei italiene Alitalia, in valoare de 300 de milioane de euro (475 de milioane de dolari), intr-o incercare disperata a autoritatilor de a salva compania de la faliment, scrie BBC News.
Actualul premier, Romano Prodi, a fost de acord cu acordarea imprumutului, varianta preferata insa mai mult de catre viitorul prim-ministru italian, Silvio Berlusconi.
Imprumutul va permite companiei aeriene sa nu sisteze operatiunile in lunile urmatoare, pana cand viitorul guvern al lui Berlusconi va gasi o solutie pentru salvarea Alitalia de la faliment. Aceasta masura a fost adoptata la doar o zi dupa ce grupul franco-olandez Air France - KLM a anuntat ca isi va retrage oferta de achizitie a Alitalia, grupul intampinand rezistenta din partea sindicatelor italiene.
"Silvio Berlusconi mi-a cerut sa suplimentez imprumutul acordat companiei italiene, pentru a dispune de cat mai mult timp pentru a gasi o solutie pentru salvarea Alitalia de la faliment", a declarat Prodi la sfarsitul sedintei guvernamentale.
Cel mai probabil, acordarea imprumutul va fi investigata de catre Comisia Europeana.