Morgan Stanley va lista TinaR la Bursa

Autor: Andrei Chirileasa 16.04.2008
Societatea de brokeraj HTI Valori Mobiliare, preluata la sfarsitul anului trecut de banca americana de investitii Morgan Stanley, va intermedia listarea la Bursa a unui pachet de 25% din actiunile retailerului de imbracaminte TinaR, potrivit reprezentantilor companiei.
Compania urmareste ca prin listare sa atraga fondurile necesare pentru dezvoltarea retelei de magazine.
"TinaR va deveni societate deschisa pentru a avea acces la capitalul necesar dezvoltarii la nivelul atins de companii similare din tarile vecine. Scopul principal va fi dublarea numarului de magazine in 6 luni de la listare", a mai precizat Daniel Tepes, membru in conducerea HTI Valori Mobiliare.
Tepes, care a vandut 51% din actiunile HTI catre Morgan Stanley, a intrat anul trecut in actionariatul TinaR, impreuna cu alti doi brokeri, Sorin Apostol - fostul proprietar al Swiss Capital si Grigore Chis - fostul director de tranzactionare al Broker Cluj. Cei trei au cumparat un pachet de 11,4% din actiuni.
Fondatorii TinaR, Rares Jianu si Sevastina Stoica, au vandut anul trecut un pachet de 24% din actiunile companiei unui grup de sapte oameni de afaceri prin intermediul unei tranzactii de 900.000 de euro, dupa ce vanzarea unui pachet de 49% din actiunile companiei catre fondul olandez MEI a esuat.
"In perioada urmatoare se vor demara procedurile specifice ofertei publice de actiuni, printre care redactarea prospectului de oferta, autorizarea precum si activitatea de "book-building". Se are in vedere ca in toamna acestui an, sau cel tarziu la inceputul anului viitor, TinaR sa vina pe Bursa, tinta fiind categoria a II-a a BVB", a declarat Rares Jianu, directorul general al societatii.
Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 7 mil. euro si si-a bugetat investitii de 1 mil. euro pentru deschiderea a zece noi magazine de imbracaminte.
TinaR a realizat anul trecut afaceri de 5 mil. euro si un profit de 600.000 de euro.