ING scumpeste leii cu 1,95% si da 0,5% in plus la economii

Autor: Razvan Voican 04.04.2008
ING Bank, al zecelea jucator de pe piata dupa active, se inscrie in tendinta de crestere a dobanzilor la lei, si la credite si la economii, care se extinde la nivelul intregii piete dupa ce dobanda BNR a ajuns la 9,5% pe an.
De la 1 aprilie, dobanda la creditele pentru nevoi personale in lei acordate de ING a urcat cu 1,95 puncte procentuale, majorarea fiind aplicata la aniversarea fiecarui credit in cazul celor deja aflate in sold. Pentru ING Personal, dobanda nominala urca la 14,95%, cu asigurare de grup, respectiv la 17,95% fara asigurare de grup. Dobanzile anuale efective pentru o suma de 60.000 de lei pe zece ani ajung la 16,67%, respectiv 20,22%.
La creditul de nevoi personale cu garantie ipotecara, ING acorda credite in lei cu dobanzi de 10,95%, cu asigurare de grup, respectiv de 14,45%, fara asigurare.
In acelasi timp, banca a continuat tendinta de majorare a dobanzii la contul de economii Cont'Rol, care a urcat cu inca jumatate de punct, pana la 7,5% pe an. "Pentru 2008 mizam pe o crestere cu 50% a numarului de clienti din randul persoanelor fizice, crestere sustinuta prin extinderea retelei si a portofoliului de produse, dar si prin imbunatatirea ofertei deja existente. Este motivul pentru care am decis o noua majorare a dobanzii pentru ING Card Cont'ROL, la 7,5%. Am inregistrat deja o crestere a dobanzii la contul curent cu 1,2% in ultimele doua luni si cu siguranta nu ne vom opri aici", spune Albert Roggemans, seful diviziei de retail a ING Bank.
Tot saptamana aceasta, liderul pietei, BCR, a majorat cu un sfert de punct dobanda la contul de economii, pana la 7,25%, si a scumpit cu doua puncte creditele de consum in lei cu rata de dobanda revizuibila semestrial.