Raiffeisen: credit cu dobanda programabila

Autori: Autor test , Liviu Chiru 26.02.2008
Raiffeisen Bank a introdus pentru creditele garantate cu ipoteca posibilitatea alegerii unei dobanzi fixe in primul an de contractat, clientul putand ulterior sa opeteze la fiecare aniversare a imprumutului pentru tipul de dobanda pe care il va plati.
Astfel, in al doilea an de credit, clientii pot alege sa treaca la o dobanda variabila sau sa opteze pentru inca unul sau chiar trei ani cu cost fix.
Banca ofera aceasta alternativa de stabilire a costului imprumutului atat pentru creditele de nevoi personale garantate cu ipoteca (din gama Flexicredit), cat si pentru imobiliarele sau ipotecarele clasice contractate dupa 1 februarie 2008.
"Pentru platile anticipate de maximum 20% din soldul creditului, efectuate anual la data aniversarii, clientii nu platesc comision de rambursare", spune Madalina Teodorescu, director Aria Credite Persoane Fizice in Raiffeisen Bank.
Pentru creditele imobiliare/ipotecare dobanda poate fi fixata in primul an la 9,1% pentru lei, 5,9% pentru euro si 4,6% pentru franci elvetieni. Dobanzile variabile sunt setate in acest moment la 9,9% pe an pentru lei, 7,1% pentru euro si 5,45% pentru franci elvetieni.
Raiffeisen are in portofoliu peste 2,2 milioane de clienti pe zona de retail, dintre care 130.000 sunt firme de mici dimensiuni.