MaxCAD si-a bugetat afaceri de 3,5 milioane de euro

Autor: Razvan Craciun 21.02.2008
Compania MaxCAD, reseller al produselor software de proiectare Autodesk in Romania, estimeaza pentru acest an cresterea afacerilor cu circa 40% fata de 2007, la circa 3,5 mil. euro, datorita evolutiei pietei proiectarilor asistate de calculator. Anul trecut, compania a raportat un avans de 25% al vanzarilor, care au totalizat
2,5 mil. euro.
"Vanzarile au inregistrat o evolutie surprinzatoare pe segmentul de proiectare in domeniul infrastructurii - cu aplicatia AutoCAD Civil 3D, unde cresterea a fost de 130% - pe segmentul aplicatiei specializate de proiectare mecanica Autodesk Inventor Series (peste 75%), si in domeniul solutiilor specializate de cartografiere (85%). Anul trecut, MaxCAD a inregistrat o dublare a veniturilor generate de serviciile de training si consultanta, iar totalul certificatelor acordate in 2007 prin centrul de instruire autorizat Autodesk a depasit 150 de certificate.
MaxCAD a fost infiintata in 1995, actionarul principal fiind Cristian Dumitrescu, presedintele si directorul executiv al A&C International, fostul distribuitor unic al produselor Autodesk in Romania, care a fost achizitionat de germanii de la Man and Machine.