Leul s-a apreciat cu peste doi bani, spre finalul zilei, cursul coboara sub 3,62 lei/euro

Autor: Mediafax 12.02.2008
Moneda nationala s-a apreciat cu peste doi bani, in sedinta interbancara de marti, cursul de schimb coborand, spre finalul zilei, pana la 3,6190-3,6230 lei/euro, sub influenta evolutiei pozitive burselor externe si a aprecierii monedelor din tarile emergente, spun dealerii, citati de Mediafax.

"Leul a castigat teren in fata euro intr-o sedinta agitata, cu volume destul de mari, ca urmare a cresterilor de pe toate bursele externe si a aprecierii valutelor din tarile emergente. Evolutia pozitiva din regiune este pusa pe seama anuntului celebrului om de afaceri american Warren Buffett, care s-a oferit sa preia pasive, constand in asigurari ale unor obligatiuni municipale din SUA, de la trei companii de asigurari", a declarat Ciprian Dascalu, trader la Millenium Bank.

La inchidere, cursul de schimb era de 3,6190-3,6230 lei/euro, fata de ultimele cotatii ale zilei precedente, de 3,6440-3,6470 lei/euro.

Cursul de schimb a atins un maxim de 3,6430 lei/euro, pe parcursul sedintei de marti, in timp ce nivelul minim a fost inregistrat la inchiderea pietei.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro