BNP Paribas intra pe piata imobiliara

Autor: Cristina Cuncea 08.02.2008
Compania de servicii imobiliare Atisreal, parte a grupului francez BNP Paribas, urmeaza sa intre pe piata romaneasca, prin preluarea Cornerstone International, succesoarea firmei care a detinut licenta CB Richard Ellis in Romania, au declarat surse din piata imobiliara.
CB Richard Ellis, una dintre cele mai mari agentii imobiliare din lume, a retras, la sfarsitul lunii iulie a anului trecut, licenta de functionare firmei care detinea franciza pe piata romaneasca, aceasta din urma schimbandu-si numele in Cornerstone International.
Atisreal este una dintre cele mai importante companii de servicii imobiliare din Europa. Compania franceza a inregistrat in anul 2006 o cifra de afaceri de 340 mil. euro si a intermediat 4.850 de tranzactii. Int rarea pe piata romaneasca a companiei franceze vine dupa ce anul trecut si-au inceput operatiunile in Romania unii dintre cei mai mari jucatori internationali, precum Jones Lang LaSalle, care a revenit dupa cativa ani, Coldwell Banker, Cushman & Wakefield si Century 21.
BNP Paribas este una dintre cele mai mari banci din lume, cu active insumand 1.440 de miliarde de euro la finele anului 2006.