PD-L il curteaza pe avocatul Gabriel Biris

Autor: Doina Anghel 22.09.2008

Gabriel Biris (39 de ani), partener al firmei de avocatura si consultanta fiscala Biris Goran si coautor al programului de guvernare al Aliantei D.A. PNL - PD, isi negociaza intrarea in Partidul Democrat-Liberal, potrivit unor surse din partid, citate de ZF.
Biris a participat ieri la sedinta Colegiului Director al PD-L, dar nu a vrut sa comenteze asupra viitoarei sale implicari in partid. El ar urma sa se inscrie in organizatia de Bucuresti, dar nu este interesat de candidatura la parlamentare, ci mai degraba de o pozitie in Executiv, spun sursele citate.
Gabriel Biris a fost unul dintre cei care au sustinut in 2004 introducerea cotei unice de impozitare si a facut parte din echipa care a redactat programul de guvernare al Aliantei. Dupa alegeri, el a criticat guvernul pentru ca a mentinut exceptii, in ceea ce priveste aplicarea cotei unice, in domeniul tranzactiilor imobiliare, a impozitului pe dividende si a tranzactiilor pe bursa. Biris a mentinut relatii apropiate in PD-L cu prim-vicepresedintii Theodor Stolojan si Adriean Videanu. El ar putea sa ocupe in viitorul executiv democrat-liberal pozitia de ministru de finante, daca PD-L va castiga alegerile. Liderii PD-L au anuntat ca structura viitorului guvern democrat-liberal va fi diferita de cea din prezent, urmand sa se revina la formula de doua ministere, al Finantelor si cel al Economiei si Energiei, in locul Ministerului Economiei si Finantelor, condus in prezent de Varujan Vosganian.
La sedinta de ieri a partidului a participat ieri si Felix Tataru, directorul firmei de publicitate GMP, care va concepe strategia de comunicare a PD-L la nivel national.
"Facem doar comunicare, adica strategia politica vine dinspre client, care are consultanti politici, iar noi facem partea de comunicare: creatie, media etc.", a spus Tataru. El a aratat ca GMP se va ocupa strict de strategia de comunicare a PD-L la nivel national, pentru ca este "o agentie de publicitate, nu de marketing politic". GMP a mai lucrat pentru PD si Traian Basescu din timpul campaniei acestuia pentru Primaria Capitalei in 2000.
Liderii PD-L au validat ieri o parte din candidaturile pentru Parlament, printre acestea numarandu-se si cea a fostului cascador Szobi Cseh, care va candida pentru un post de deputat in sectorul 3 - filiala condusa de primarul Liviu Negoita.
Tot in sectorul 3 candideaza la Camera Deputatilor si omul de afaceri Silviu Prigoana.
De asemenea, secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, candideaza intr-un colegiu uninominal din sectorul 3, dar la Senat. Si liderul organizatiei de femei a PD-L, Sulfina Barbu, candideaza la Camera Deputatilor in sectorul 3.