Broker Cluj a fost pusa pe lista de monitorizare a BVB

Ziarul Financiar 08.10.2008

Societatea de intermediere Broker Cluj (BRK) a fost pusa pe lista de monitorizare de catre Consiliul Bursei de Valori Bucuresti din cauza ca nu a respectat in totalitate reglementarile CNVM privind raportarea situatiei activului net.

Este pentru prima data in ultimii ani cand BVB pune un emitent pe lista de monitorizare, pentru ca nu a respectat cerintele de raportare.

"Consiliul Bursei a hotarat sa solicite emitentului Broker Cluj-Napoca sa refaca si sa retransmita situatiile lunare ale activului net al societatii, calculat conform prevederilor cuprinse în Regulamentul CNVM nr. 15/2004 privind autorizarea si functionarea societatilor de administrare a investitiilor, a organismelor de plasament colectiv si a depozitarilor. De asemenea, Consiliul Bursei a hotarat ca pana la momentul transmiterii documentelor solicitate Broker Cluj-Napoca sa fie inscris de catre BVB in lista de monitorizare", se arata intr-o raportare a BVB.

Potrivit Codului BVB, daca un emitent ramane inscris in lista de monitorizare si dupa trecerea unei perioade de 6 luni, Bursa va proceda la initierea procedurii de retragere de la tranzactionare pentru instrumentele financiare respective.

Actiunile Broker Cluj au scazut cu 15% in deschiderea sedintei, la fel ca majoritatea titlurilor listate, fapt care a determinat suspendarea sedintei de tranzactionare.