Salutare, fraierilor. Va multumesc ca m-ati imbogatit, idiotilor

Ziarul Financiar 21.10.2008

Acestea sunt cuvintele cu care presedintele unui important fond de investitii american a incheiat o scrisoare prin care anunta ca a parasit industria.

Andrew Lahde a dorit astfel sa multumeasca competitorilor sai, pe care ii numeste idioti privilegiati, si traderilor stupizi care l-au imbogatit, scrie ziarul The Guardian.

Lahde Capital Management, compania de 80 milioane de dolari a lui Andrew Lahde a obtinut profituri uriase anul trecut dupa ce a pariat ca piata subprime va pica.

Ieri, presedintele fondului, in varsa de 37 de ani a declarat clientilor sai ca uraste aceasta industrie, singurul motiv pentru care a ramas fiind acela de a castiga bani. Urmand sa se ingrijeasca de sanatatea sa, acesta a dorit sa anunte ca nu va duce in nici un fel dorul lumii finantelor.

Potrivit The Guardian, firma Lahde Capital Management din Los Angeles, a obtinut in 2007 un randament de 866% dupa ce a pariat ca piata subprime va pica, devenind astfel unul dintre cele mai performante fonduri de investitii din toate timpurile.