Cea mai scumpa campanie electorala din istorie isi asteapta castigatorul

Ziarul Financiar 02.11.2008

Peste 2,4 miliarde de dolari a costat per total cursa pentru Casa Alba - estimeaza Centrul pentru Politici Responsabile - ea devenind astfel cea mai scumpa campanie din istoria Statelor Unite ale Americii. Marti americanii nu-si vor alege numai presedintele, dar si noii membrii ai Camerei Reprezentantilor si o treime din senatori.
Prezentat adesa ca un amerstec de Martin Luther King si John F. Kennedy, Barack Obama va scrie o pagina din istoria Statelor Unite ale Americii, daca va castiga alegerile din 4 noiembrie, devenid primul presedinte afro-american al tarii. Personaj exotic pe scena politica americana, Obama are o poveste de viata care impresioneaza de fiecare data.
De cealalta parte, viata lui John McCain (71 de ani) pare desprinsa dintr-un scenariu de film: a luptat in Vietnam, a fost prizonier, torturat si s-a intors in America cu gandul de a o schimba. Curajul, patriotismul si experienta sunt virtutile pe care McCain mizeaza acum in campania sa pentru alegerile prezindentiale. Care sunt atu-urile lui in lupta cu energicul Barack Obama, care este favoritul acestei curse electorale, cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine.