Finantarile date de BRD Sogelease au urcat cu 20%

Autor: Mediafax 23.11.2008

BRD Sogelease, divizia de leasing financiar a BRD-Groupe Societe Generale, a finantat in primele noua luni bunuri in valoare de 197,4 mil. euro, in crestere cu circa 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a declarat directorul general al firmei, Jean-Claude Boloux.

Finantarile pentru achizitii de autovehicule au cumulat in perioada ianuarie-septembrie a acestui an 97,59 mil. euro, in functie de valoarea bunurilor finantate, reprezentand 49,43% din portofoliul companiei de leasing.
Un nivel similar a fost inregistrat de leasingul de echipamente, cu 97,49 mil. euro, avand o pondere de 49,38%. Totodata, leasingul imobiliar a totalizat o valoare a bunurilor finantate de 2,35 mil. euro. "Dupa primele noua luni, ne situam pe pozitia a treia in topul companiilor de leasing afiliate bancilor, dupa UniCredit Leasing si BCR Leasing", a afirmat Boloux. El a aratat ca BRD Sogelease va incheia acest an cu un profit net de peste zece milioane de euro, fara a preciza rezultatul inregistrat in primele trei trimestre.
BRD-SocGen activeaza si pe piata leasingului operational prin ALD Automotive. Compania a depasit in primele noua luni estimarea revizuita pentru intreg anul 2008 privind numarul de autovehicule administrate, ajungand la 4.750 de unitati, a declarat directorul comercial al companiei de leasing operational, Ovidiu Andreescu. Compania a anuntat initial ca vizeaza sa administreze pana la sfarsitul acestui an 4.000 de autovehicule, insa la finele lunii august avea deja o flota de 4.300 de masini gestionate, ceea ce a determinat revizuirea obiectivului pentru intreg anul, la 4.400-4.500 de unitati.