Orban il contesta pe Tariceanu si candideaza impotriva lui

Autor: Iulian Anghel 11.01.2009
Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a sustinut ieri ca mandatul actualei conduceri a partidului este "spre final", ca PNL se afla intr-o noua etapa, iar congresul trebuie sa aleaga noi lideri, anuntandu-si din nou intentia de a candida la presedintia formatiunii.
Obiectivul lui Orban, asa cum a fost enuntat de el insusi: readucerea PNL la guvernare.
Recent vicepresedintele PNL a declarat pentru ZF ca intrarea in opozitie a PNL a fost o greseala si ca aceasta decizie a fost luata de cativa oameni din jurul lui Tariceanu.
"Oamenii sunt afectati. Multi dintre ei raman pe drumuri. Faptul ca suntem in opozitie este profund anormal", a declarat el, referindu-se la faptul ca, dupa intrarea in opozitie, membrii liberali din conducerile institutiilor descentralizate vor fi dati afara.
Orban a spus ieri, citat de Mediafax, ca trebuie convocata cat mai repede o sedinta a Delegatiei Permanente (for extins de conducere) pentru analizarea guvernarii, a scorului alegerilor si a negocierilor. De asemenea, el a apreciat ca trebuie stabilit candidatul la presedintie si ca partidul trebuie sa-si aleaga o conducere legitima.
Intrebat daca actuala conducere este ilegitima Orban a replicat: "Nu, sub nicio forma", adaugand insa ca PNL se afla intr-o noua etapa si congresul trebuie sa aleaga o conducere.
El a subliniat ca, practic, se poate considera ca "mandatul actualei conduceri este spre final".
El a mentionat ca PNL trebuie sa faca o opozitie activa cu contramasuri si solutii.
Congresul PNL va fi convocat peste cateva luni. Fostul premier Calin Popescu-Tariceanu a fost ales in fruntea PNL in urma cu exact patru ani, iar congresul liberalilor se desfasoara o data la patru ani. La sefia PNL Tariceanu va candida pentru un nou mandat. Un alt vicepresedinte, Crin Antonescu, a anuntat anul trecut ca ar putea intra in cursa.