Niculae a vandut 7,2% din Amonil catre firma Zalois din Belize

Autor: Andrei Chirileasa 05.02.2009

Grupul Interagro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, a vandut miercuri un pachet de 80 de milioane de actiuni Amonil, reprezentand 7,2% din capitalul companiei catre firma Zalois, inregistrata in insulele Belize.

Zalois, care detinea anterior circa 25% din Amonil si-a majorat astfel participatia la 32,2%, in timp ce Interagro mai detine circa 1% din companie, potrivit datelor disponibile. Actionariatul Zalois este necunoscut.

Un alt offshore inregistrat in Belize, Jovline, detine 18,22% din Amonil, astfel ca cele doua firme au ajuns sa controleze impreuna peste 50% din companie.

Salink Limited, un vehicul de investitii controlat de grupul suedez de administrare a investitiilor East Capital, mai detine circa 13% din producatorul de ingrasaminte. Salink a cerut conducerii Amonil sa convoace AGA pentru a discuta masuri privind evitarea executarii silite, dupa ce o firma necunoscuta, Riverside Development, a cumparat datoriile companiei fata de Distrigaz si a amenintat ca va vinde din active pentru a recupera datoriile respective.

Actiunile Amonil au fost suspendate de la tranzactionare. La ultimul pret de ieri, de 0,0091 lei, capitalizarea companiei este de 2,35 mil. euro.