Nortel a raportat pierderi de 2,14 mld. dolari in trimestrul al patrulea

Autor: Andrei Constantinescu 03.03.2009

Compania canadiana Nortel, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de echipamente telecom, care a intrat sub protectia falimentului luna trecuta, a raportat o pierdere de 2,14 mld. dolari (1,69 mld. euro) in trimestrul al patrulea al anului trecut.

Compania a inregistrat vanzari mai slabe in special in diviziile care constituie puncte cheie in revitalizarea businessului.

“Procedurile de intrare sub protectia falimentului au creat obstacole in calea strategiei de restabilizare a companiei, pe masuria ce clientii se uita spre solutiile tehnologice ale altor companii, reducand valoarea bunurilor pe care Nortel incearca sa le vanda”, a declarat Mike Zafirovski, directorul executiv al companiei.
Nortel a raportat o pierdere de 2,14 mld. dolari, sau 4,28 dolari pe actiune, in trimestrul al patrulea din 2008, comparativ cu o pierdere de 844 mil. dolari (667 mil. euro), sau 1,70 dolari pe actiune, in aceeasi perioada din 2007.

Veniturile au scazut cu 15%, totalizand 2,72 mld. dolari (2,15 mld. euro), pe fondul deteriorarii climatului economic si al diminuarii cheltuielilor clientilor.
Nortel a reusit sa isi reduca propriile cheltuieli operationale cu 30%. Saptamana trecuta, compania a anuntat ca va disponibiliza 3.200 de angajati in incercarea de a reduce costurile.